Srnčí guláš recept od Michala z Kafe Plechofka
Recepty Podzimní recepty

Srnčí Ragů

Tohle srnčí ragů je ideální právě na podzim, kdy venku fouká ledový vzduch, vlhko nám leze pod bundy, no a asi všichni se rádi zahřejeme zevnitř. U nás doma touhle delikatesou nikdo nepohrdne a většinou se po něm hned zapráší. Já osobně daleko raději vařím specialitky, než obvyklé a rodinou už desetkrát ochutnané guláše. Příprava je za chvilku hotová, jen změknutí masa se bohužel nedá urychlit. Takže nakonec mi tahle dobrota zabrala 2,5 hodiny

Detaily

Porce

4

Příprava

30 minut

Vaření

2 hodiny

Kalorie

? kcal

Ingredience

  • 800g srnčího masa od Lov Praetoria

  • 1 menší cibule

  • směs kořenové zeleniny

  • hladká mouka

  • 6 lžic oleje

  • pepř

  • nové koření

  • 2-3 bobkové listy

  • 100 ml červeného vína

  • 300 ml zeleninového vývaru od Konečně vývar

  • sůl

  • perník na strouhání

Postup

  • Srnčí maso jsem nechal v pokojové teplotě chvíli odležet, ať nedostane šok z lednice. Pak jsem ho omyl a nakrájel na menší kostky. Oloupal jsem si cibuli a pokrájel ji na menší kostičky. Kořenovou zeleninu očistil a pak rozkrájel – já mám rád větší kusy, ale dejte na sebe.
  • Pak kostky masa poprášíme hladkou moukou. Přebytečnou mouku z masa oklepeme a připravíme si hrnec.
  • Na rozehřátém oleji jsem orestoval postupně maso a když se zvenku zatáhlo vyndal jsem ho na talíř. Do hrnce jsem hodil nakrájenou cibuli, orestoval, pak přidal zeleninu a koření, a společně opekl.
  • Pak vrátíme do hrnce zpátky maso i se šťávou, která z něho vytekla, podlijeme všechno červeným vínem a vývarem a dusíme do měkka. Ideální čas na to si dát sklenku vína a popřemýšlet nad tím, za co jsem tenhle týden vděčný.
  • Nakonec jsem měkké a podušené maso ochutil solí a čerstvě mletým pepřem. A na úplný závěr jsem zahustil ragů nastrouhaným perníkem.

dobrou chuť Michal

Vytisknout