Pohanka je zdravá a svou přítomností dokáže zpestřit kdejaké jídlo. Tohle rizoto je skvělé i jako oběd do krabičky na druhý den s sebou do práce. Jo každé jídlo je nejlepší čerstvé, ale některá mají tu výhodu, že jim to odležení v krabičce tolik neubírá, a tohle je jedno z nich.
Když už nevím, co bych vařil a přijde mi, že vařím pořád to samé dokola, sáhnu přesně po nějaké takovéhle změně. A tohle rizoto se fakt povedlo! Obzvlášt pokud máte rádi sušená rajčata, tak vám udělá ještě větší radost, ale dost kecání jdeme na to.
Detaily
4
15 minut
45 minut
450 kcal
Ingredience
500 g pohanky kroupy ze Mlýna Šmajstrla
½ mrkve
100 g bílé části pórku
50 g řapíkatého celeru
50 g sušených rajčat Hradecké deliktesy
100 g tempehu Country Life
sůl
mletý pepř
olej
Postup
- Pohanku jsem uvařil dle návodu na obalu (chce to doplnit jak ji varime). Mezitím jsem si nakrájel bílou část pórku.
- Pak jsem se vrhnul na řapíkatý celer, který jsem taky nakrájel na kousky. Pak na očištěnou a omytou mrkev, kterou jsem pokrájel na kostičky. Poslední jsem nakrájel na kousky sušená rajčata, která jsem ještě před tím nechal trochu okapat od oleje.
- Na pánvi jsem si rozehřál olej, orestoval na něm pórek, celer, mrkev
a na závěr přidal rajčata. - Tempeh jsem si mezitím nakrájel na větší kostičky a pak ho přidal opékat k zelenině.
- Podle chuti jsem dosolil a dopepřil, a k zelenině na pánev vmíchal i hotovou pohanku. No a pak už jsem zval všechny ke stolu.
Dobrou chuť Michal