Recepty

Pohankové Rizoto

Pohanka je zdravá a svou přítomností dokáže zpestřit kdejaké jídlo. Tohle rizoto je skvělé i jako oběd do krabičky na druhý den s sebou do práce. Jo každé jídlo je nejlepší čerstvé, ale některá mají tu výhodu, že jim to odležení v krabičce tolik neubírá, a tohle je jedno z nich.

Když už nevím, co bych vařil a přijde mi, že vařím pořád to samé dokola, sáhnu přesně po nějaké takovéhle změně. A tohle rizoto se fakt povedlo! Obzvlášt pokud máte rádi sušená rajčata, tak vám udělá ještě větší radost, ale dost kecání jdeme na to. 

Detaily

Porce

4

Příprava

15 minut

Vaření

45 minut

Kalorie

450 kcal

Ingredience

  • 500 g pohanky kroupy ze Mlýna Šmajstrla

  • ½ mrkve

  • 100 g bílé části pórku

  • 50 g řapíkatého celeru

  • 50 g sušených rajčat Hradecké deliktesy

  • 100 g tempehu Country Life

  • sůl

  • mletý pepř

  • olej

Postup

  • Pohanku jsem uvařil dle návodu na obalu (chce to doplnit jak ji varime). Mezitím jsem si nakrájel bílou část pórku.
  • Pak jsem se vrhnul na řapíkatý celer, který jsem taky nakrájel na kousky. Pak na očištěnou a omytou mrkev, kterou jsem pokrájel na kostičky. Poslední jsem nakrájel na kousky sušená rajčata, která jsem ještě před tím nechal trochu okapat od oleje.
  • Na pánvi jsem si rozehřál olej, orestoval na něm pórek, celer, mrkev
    a na závěr přidal rajčata.
  • Tempeh jsem si mezitím nakrájel na větší kostičky a pak ho přidal opékat k zelenině.
  • Podle chuti jsem dosolil a dopepřil, a k zelenině na pánev vmíchal i hotovou pohanku. No a pak už jsem zval všechny ke stolu.

Dobrou chuť Michal